Batterij Nissan Leaf houdt het goed

Batterij Nissan Leaf houdt het goed

De batterij van de Nissan Leaf, en elektrische auto’s in het algemeen, blijkt vrij weinig capaciteit te verliezen.

Een vervangend batterijpakket voor de Nissan Leaf (met betere specificaties) blijkt niet eens zo duur te zijn. Dit meldt de Amerikaanse website GreenCarReports in een artikel over de tweedehandsmarkt voor elektrische auto’s.

Capaciteit

De capaciteit van de batterijen in de Nissan Leaf blijkt het na enige jaren nog behoorlijk op peil te blijven. Bovendien levert Nissan nieuwe accupakketten, met betere specificaties, voor een niet eens zo hoge prijs ($ 5500).

Batterij

De Amerikaanse website GreenCarReports ziet dan ook een interessante tweedehandsmarkt ontstaan voor elektrische auto’s. De auteur van een artikel over tweedehandse elektrische auto’s voorspelt zelfs dat het kopen van een Nissan Leaf voor veel leken een makkie wordt.

Distributieriem

Je hoeft alleen nog te controleren of de airco goed functioneert, de banden en de ruitenwisserbladen nog goed zijn. Berucht dure reparaties bij brandstofauto’s, zoals de distributieriem vervangen, hoeven niet bij een elektrische auto.

Subsidie

Toch stelt de auteur ook vast dat de prijs van de Leaf op de tweedehandsmarkt snel gedaald is. Hij meent dat dit komt doordat de eerste eigenaren subsidie heb ontvangen. Het subsidiebedrag moet volgens hem dan ook meteen afgeschreven worden op de tweedehandsprijs.

Interessant

Voor potentiële kopers maakt deze prijsdaling het natuurlijk alleen maar interessanter om een elektrische auto te kopen. Want de voordelen van elektrisch rijden blijven uiteraard bestaan (lagere energiekosten, minder uitstoot), terwijl het prijsverschil met brandstofauto’s door de beginsubsidie fors is afgenomen.

Bronnen en meer info:
GreenCarReports

Beeld Nissan Leaf at the 2009 Tokyo Motor Show: Tennen-Gas / Own work