Ecomobiel – 4.000 nieuwe laadpunten in de regio Rotterdam

Ecomobiel – 4.000 nieuwe laadpunten in de regio Rotterdam

De stad Rotterdam zet een nieuwe stap in haar streven om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren, door de beschikbare laadinfrastructuur uit te breiden en zo het gebruik van elektrisch vervoer te stimuleren.

Eerder dit jaar deed de gemeente Rotterdam, samen met 16 andere gemeenten, een omvangrijke aanbesteding voor het plaatsen van meer publieke laadpunten: een uitbreiding van tot 4.000 nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s in het gehele concessiegebied, waarvan 1.800 in de stad Rotterdam. Het contract voor plaatsing, beheer en onderhoud werd toegekend aan ENGIE Services.

Deze ambitieuze verbintenis verstevigt de positie van Rotterdam als een van de leidende steden op het gebied van de toepassing van elektrische mobiliteit. Rotterdam focust op het verbeteren van de luchtkwaliteit in haar stedelijke gebieden en ontwikkelt een reeks van initiatieven die de stad maken tot een regionaal rolmodel voor duurzame stadsmobiliteit. Een van de strategieën die werd opgesteld door Rotterdam, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en Gouda, was het optimaliseren van de laadinfrastructuur om het gebruik van elektrische voertuigen te bevorderen.

Big data en smart charging

Bij het plaatsen van de nieuwe laadpunten is een belangrijke rol weggelegd voor big data-analyse: naast het installeren zal er ook oog zijn voor een optimaal gebruik van het laadnetwerk. ENGIE Services en de regio Rotterdam zullen nauwgezet registeren waar, hoe en hoe vaak bestuurders van elektrische auto’s de laadstations gebruiken. Op basis van deze analyses zal de regio Rotterdam extra laadstations laten plaatsen op plekken waar de behoefte hoog is.

Het door ENGIE Services geleide mobiliteitsproject vertrouwt op de smart charging technologie en de kwaliteit van de EV-Box laadpunten. “De afgelopen jaren hebben we veel expertise ontwikkeld rond het optimaliseren van het gebruik van laadnetwerken met behulp van slimme laadoplossingen. Steden als Rotterdam zijn voor ons cruciaal om te blijven leren en de samenwerking met ENGIE Services tot een nog groter succes te maken,” aldus Kristof Vereenooghe, CEO van EV-Box.

De rol van EV-Box

De karakteristieke LED-ring, het gebruiksgemak en het wereldwijde netwerk van 40.000 laadstations hebben Rotterdam er toe gebracht om EV-Box voor haar missie te selecteren. “We zijn bijzonder vereerd dat we, samen met ENGIE Services, Rotterdam en de naastgelegen gemeenten mogen ondersteunen”, zei Kristof Vereenooghe. “We kijken er naar uit om met deze sleutelpartner het gebruik van elektrisch vervoer in de regio een impuls te geven.”

EV-Box komt het groeiende aantal elektrische rijders steeds meer tegemoet door ook laadpunten te installeren bij nieuwe marktsegmenten, zoals ondernemingen, horecabedrijven, winkels, gemeenten en commerciële parkeergarages.

Terwijl in Nederland het 40.000e laadstation werd geplaatst, is EV-Box gestaag bezig haar wereldwijde netwerk van laadpunten uit te breiden. In navolging van het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam, zijn er inmiddels ook vestigingen geopend in Antwerpen, Parijs, Londen en New York.

Registreer nu voor t/m 3 oktober voor een gratis bezoek Ecomobiel!. Registratie na 3 oktober kost €25,- excl. BTW.