Nederlands elektrisch laadpunt lolo wint Red Dot Award

Nederlands elektrisch laadpunt lolo wint Red Dot Award

Uit 5.200 productinzendingen vanuit 57 verschillende landen heeft het in Arnhem ontworpen elektrisch laadpunt lolo de internationale Red Dot Award: Product Design 2016 gewonnen. Het laadpunt is ontworpen door Studio Floris Schoonderbeek en ontwerpbureau Sinds 1416.

Persbericht – Het productontwerp van het elektrisch laadpunt voor elektrische auto’s werd vanwege de hoge kwaliteit beloond met de internationale designprijs. De prijs erkent niet alleen de innovatie en het goed doordachte ontwerp achter een nieuw product als een laadpunt, maar laat ook zien dat Nederlandse partijen een prominente rol spelen in de alsmaar groeiende wereld van elektrisch rijden.

Aantrekkelijk elektrisch laadpunt

De criteria voor het niet alleen functionele maar ook aantrekkelijke elektrisch laadpunt, waren deelbaarheid, herkenbaarheid en ook respect voor de openbare ruimte. Het ontwerpcollectief heeft naar de hele keten gekeken: ‘Wil elektrisch rijden wereldwijd een plek krijgen, dan moet je in brede zin naar slimme en flexibele laadoplossingen kijken. Dat betekende dat we de hele keten moesten doorlopen; van auto en parkeerplaats tot aan de kabel, stekker en laadpas. Alles was nieuw, dus moest bedacht worden. Deze prijs laat zien dat er meer aandacht is voor de kwaliteit en schoonheid van laadinfrastructuur.’

De lolo is een voor The New Motion (Europese marktleider in laaddiensten) ontwikkeld slim laadpunt voor elektrische auto’s. Het punt communiceert met andere accu’s in elektrische auto’s en met energieleveranciers, waardoor je in heel Nederland kunt zien waar en wanneer er vraag naar en aanbod van energie is. Zo zorgen slimme laadpunten, verschillende energiepartijen en de elektrische autobezitters samen voor een efficiënt landelijk dekkend netwerk, zowel voor zakelijk als privégebruik.

Populariteit elektrisch rijden stijgt

Het succes van de lolo blijkt uit het feit dat er reeds 25.000 punten zijn geplaatst in binnen- en buitenland. Het elektrisch laadpunt draagt daarmee voor een belangrijk deel bij aan een groeiend Europees laadnetwerk. De winnende lolo is het derde model, waarbij het ontwerpteam werd uitgebreid met ontwerpstudio DUNC. ‘Deze versie is zoals we hem willen; qua technische mogelijkheden, compactheid, compatibiliteit met alle auto’s én qua design. De lolo is zo ontworpen dat hij in de tijd mee kan groeien – en krimpen qua techniek – zonder identiteit te verliezen’, zegt een trotse Schoonderbeek.

Elektrisch laadpunt lolo

Naast het zakelijke succes van de lolo, de enorme run op de Tesla Model 3 en het op 21 april te openen Clean Mobility Center, laat nu ook de winst van de Red Dot Award zien dat de aandacht voor en populariteit van elektrisch rijden alsmaar stijgt.

Over de Red Dot Award

De Red Dot Award wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in het Duitse Essen. Met jaarlijks meer dan 10.000 inschrijvingen verspreid over drie categorieën – Product Design, Communication Design en Design Concept – is het een van de grootste competities ter wereld. De award bestaat sinds 1955 en is een zeer gerespecteerd internationaal merk voor ontwerpen van uitstekende kwaliteit.

Bron: Studio Floris Schoonderbeek