NLE opent snellaadstation langs A13

NLE opent snellaadstation langs A13

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) opent langs de A13 bij Delft een NLE-snellaadstation om zo elektrisch rijden in een stroomversnelling te brengen. De energieleverancier is de eerste die een eigen laadstation opent langs de Nederlandse snelwegen.

Persbericht – Op het laadstation bij Delft kunnen twee auto’s tegelijk laden. In 30 minuten wordt de accu voor 80 procent opgeladen, maar in de praktijk leggen automobilisten hun wagen zo’n 15 minuten aan de lader en laden ze de accu ’s nachts thuis volledig op. Op het dak van het snellaadstation zijn 39 zonnepanelen aangebracht die duurzame energie leveren.

‘Hoe meer oplaadmogelijkheden er zijn, hoe aantrekkelijker volledig elektrisch rijden wordt voor een grote groep’, zegt Harald Swinkels, oprichter en CEO van NLE. Zijn doel is elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling te brengen. NLE kijkt momenteel naar andere plekken om in de toekomst nog meer snellaadstations te openen. ‘We kijken voortdurend naar de mogelijkheden. Over een tijdje zijn wij een vertrouwd beeld langs de snelweg’, aldus Swinkels. De recordwinst die in 2015 werd gemaakt, wordt deels geherinvesteerd in elektrisch rijden.

Tesla Model 3

Het station is vanaf volgende maand operationeel en is ontwikkeld samen met MisterGreen Electric Lease, waar NLE al eerder mee samenwerkte. In maart maakte het bedrijf bekend samen met MisterGreen duizend exemplaren van de nieuwe Tesla Model 3 naar Nederland te halen en haar dienstverlening uit te breiden door onder ander leaseproposities aan te bieden aan haar klanten. ‘Wij geloven dat de Model 3 een gamechanger gaat worden. Met de Model 3 komt elektrisch rijden in één klap binnen bereik van een waanzinnig grote groep mensen’, aldus Harald Swinkels.

Telecom

Naast het initiatief op het gebied van elektrisch rijden stapt de Nederlandse Energie Maatschappij ook in de telecommarkt. NLE wil de telecommarkt opschudden door ook internet, televisie en telefonie te gaan leveren aan haar klanten en daarmee bestaande telecombedrijven uit te dagen op het gebied van prijs, snelheid en service.

Bron: Nederlandse Energie Maatschappij