Recordaantal eigenaren aangemeld voor autodelen

Recordaantal eigenaren aangemeld voor autodelen

In de eerste maanden van 2016 hebben een recordaantal eigenaren hun auto aangemeld op SnappCar, een online platform voor autodelen.

Persbericht – Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van autodelen. Al sinds haar oprichting ziet SnappCar, het grootste online platform waar je als particulier je auto kunt delen met anderen, de populariteit van peer2peer autodelen groeien. In de vergelijking met 2015 zijn er bijna 60% meer aanmeldingen bijgekomen in januari en februari van dit jaar. Maar ook het aantal eigenaren die hun auto voor het eerst aanmelden bij SnappCar blijft stijgen. In januari en februari steeg het aantal aanmeldingen van nieuwe auto’s met 28,1 procent ten opzichte van 2015. Volgens SnappCar toont deze toename dat peer2peer autodelen steeds meer gewoon wordt en zorgt het er voor dat beter tegemoet wordt gekomen aan de behoeften van het toenemende aantal huurders.

‘Autodelen slaat aan, dat zien we al jaren aan het toenemende aantal huurders dat ons platform telt’, aldus medeoprichter van SnappCar, Victor van Tol. ‘De explosieve groei aan nieuwe verhuurders is echter nieuw en minstens zo belangrijk. Huurders en verhuurders komen zo dichter bij elkaar en het zorgt ervoor dat we steeds dichter bij ons doel komen: een SnappCar op elke straathoek in Nederland. Dit wordt nog eens versterkt doordat met name de regio’s buiten de Randstad een indrukwekkende groei in het aantal transacties laten zien.’ Op dit moment telt SnappCar bijna 200.000 deelnemers, die kunnen kiezen uit ruim 20.000 auto’s. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Shared economy

Het groeiende aantal aanmeldingen van nieuwe verhuurders laat bovendien zien dat autodelen steeds meer gemeengoed wordt en dat ook verhuurders steeds meer vertrouwen krijgen in het proces en de werkwijze van SnappCar. Van Tol: ‘Dat dit wat langer duurt is niet gek. Een auto is een kostbaar bezit en het heeft meer voeten in de aarde om je auto te verhuren dan er een te huren. De enorme groei die we nu zien, bevestigt dan ook echt het potentieel van peer2peer autodelen en bewijst bovendien dat we ons op een keerpunt bevinden. Steeds meer mensen zien de voordelen van de shared economy. Wij verwachten dan ook dat deze groei aanhoudt en dat peer2peer autodelen de komende jaren nog voor veel meer huurders en verhuurders een vanzelfsprekende optie wordt.’

Om het in hen gestelde vertrouwde te vieren en verhuurders en huurders nog dichter bij elkaar te brengen, heeft SnappCar voor de maand maart een speciale actie in het leven geroepen. Huurders die als eerste een nieuw ingeschreven auto huren, ontvangen de huurkosten voor de eerste dag terug van Snappcar en – zoals gebruikelijk – zijn ook de verzekeringskosten gedekt. Enige voorwaarde is dat de huurder de verhuurder naderhand reviewt op het platform van SnappCar en zijn ervaringen deelt via social media. Van Tol: ‘Op deze wijze willen onze nieuwe verhuurders een extra boost geven en onze groeiende groep huurders bedanken voor hun enthousiasme.’

Bron: SnappCar