TANC: Oplossing voor inefficiënt wagenpark?

TANC: Oplossing voor inefficiënt wagenpark?

Dit jaar wordt TANC geïmplementeerd bij het ministerie van Defensie. Een groot project, wat een voorbeeld kan zijn voor de zakenwereld waarvan een groot gedeelte van het wagenpark te veel stil staat.

TANC stelt organisaties in staat om de omvang en efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren. De Transparant Automated Network Car (TANC) van ITmobile zorgt ervoor dat een auto niet aan een eigenaar, berijder of leasenemer is toegekend, maar in plaats daarvan tot een transparant en geautomatiseerd netwerk van voertuigen/auto’s, tot een vloot behoort.

Milieubewust

Een vloot die voor iedereen toegankelijk is die beschikt over een persoonsgebonden RFID card of smartphone applicatie voor het vrijgeven van de betreffende auto. Er wordt geen auto gereserveerd maar een rit, die van te voren ingevoerd kan worden in een ap. Geavanceerde reserveringssoftware, stabiele voertuigregistratie en ontgrendelhardware stellen het wagenpark voor afgebakende periodes beschikbaar aan gebruikers.

Dit jaar wordt TANC geïmplementeerd bij maar liefst 4800 auto’s van het ministerie van Defensie en is daarmee het eerste grootschalig project voor TANC. Maar een uitbreiding naar de zakenwereld zou veel bedrijven ten goede komen. Binnen de zakelijke markt is de afgelopen jaren het besef ontstaan dat voertuigen die niet of nauwelijks worden gebruikt een onverantwoorde druk leggen op budget, milieu en ruimte. Dit gaat slecht samen met nieuwe zakelijke waarden als maatschappelijk verantwoord ondernemen, CO2-neutraal ondernemen en kostenbewust ondernemen. De integratie van TANC zou een wagenpark meer milieubewust en efficiënt maken.

Bron: Fmm.nl
Beeld: ITmobile