‘TomTom Telematics marktleider fleet management software’

‘TomTom Telematics marktleider fleet management software’

TomTom Telematics is volgens het onlangs gepubliceerde Berg Insight Fleet Management in Europe-rapport de grootste en snelstgroeiende leverancier van fleet management oplossingen in Europa.

Johan Fagerberg, CEO van Berg Insight: ‘Ons rapport laat zien dat de Europese markt voor fleet management een groeiperiode heeft ingezet die naar verwachting enkele jaren gaat duren. Het aantal fleetmanagementsystemen dat actief in gebruik is, groeit naar verwachting jaarlijks met 15,1 procent van 4,4 miljoen units aan het eind van 2014 naar 8,9 miljoen in 2019. TomTom Telematics was de snelstgroeiende leverancier in 2014 en is nu de duidelijke leider op de Europese markt voor fleet management.’

Door meer dan 520.000 voertuigen wereldwijd te bedienen en bestuurders in meer dan zestig landen te ondersteunen, heeft TomTom Telematics de grootste klantengroep als het gaat om abonnementen voor fleetmanagementdiensten in Europa.

Software as a Service

TomTom Telematics is een business unit van TomTom die zich volledig richt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten. Het WEBFLEET-platform van dit bedrijf is een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS). Die wordt gebruikt door kleine en grote bedrijven om de voertuigprestaties te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de wagenparkefficiëntie in haar algemeenheid te verhogen.

Daarnaast levert TomTom Telematics diensten aan verzekeringsmaatschappijen, verhuurbedrijven, leasemaatschappijen, auto-importeurs en ondernemingen die zowel bedrijven als consumenten bedienen. Er zijn softwareoplossingen en apps van derde partijen beschikbaar voor onder meer CRM en ERP, planning en scheduling, routeoptimalisatie, klimaatbeheersing, mobiel printen en veiligheid voor alleen-opererende onderhoudsmedewerkers.

Bron: persbericht