Voorkom bijtelling met een app voor kilometerregistratie

Voorkom bijtelling met een app voor kilometerregistratie

Het Nederlandse bedrijf Gekko lanceerde onlangs een app voor kilometerregistratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Hiermee kunnen vervelende naheffingen en boetes voorkomen worden.

Een rittenadministratie is een lastig karwei, zoals een recente uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag bewijst. Wie bijtelling wil voorkomen, moet van goeden huize komen om de Belastingdienst te overtuigen dat er niet meer dan 500 kilometer privé is gereden.

Bijtelling voorkomen

De betreffende ondernemer heeft in hoger beroep een fikse naheffing en boete gekregen, terwijl hij wel een rittenregistratie had. Een belangrijk argument was dat de opgegeven afstanden niet overeenkwamen met de snelste route volgens een online routeplanner. Dit soort problemen met bijtelling kunnen een goede aanleiding zijn om over te stappen naar een geautomatiseerde oplossing.

Automatische rittenregistratie

Gekko Ritten is een nieuwe, intuïtieve app voor kilometerregistratie. Ondernemers die voor hun werk een auto gebruiken, kunnen hiermee hun gereden kilometers op twee manieren gemakkelijk registreren: per rit de smartphone inschakelen en automatisch de route tracken, of achteraf gemakkelijk het aantal gereden kilometers invoeren. In dat laatste geval kan de ondernemer ook berekenen of het aantal opgegeven kilometers wel klopt met de snelste route. Daarnaast kan de app ook trein- en fietsreizen tracken en ritten aan verschillende klanten of projecten toewijzen, zodat men deze later kan doorberekenen aan de klant.

Administratie voor zzp’ers

‘We wilden een rittenregistratie-app ontwikkelen die soepel aansluit en integreert bij andere onderdelen van je online administratie’, zegt hoofdontwikkelaar Chema Valle van Gekko. ‘Zo kun je je gehele rittenregistratie gemakkelijk combineren met de complete online administratie van Gekko.’

De nieuwe app die Gekko biedt voor kilometeradministratie is onderdeel van een compleet administratiesysteem waarmee kleine ondernemers via mobiele en online applicaties ook gratis inkoopbonnen kunnen scannen, uren kunnen bijhouden en facturen kunnen maken.

Administratie

Gekko verzorgt op dit moment de administratie van meer dan 10.000 gebruikers, waarvan de meeste gratis gebruikmaken van het platform. Een gedeelte gebruikt ook de betaalde Premium-dienst, die tien euro per maand kost en die extra functies biedt bovenop de basisfunctionaliteit, zoals zelf btw-aangifte doen.

Bronnen en meer info:
Website Gekko
Beeld Gekko-costs_app: Gekko / Joris Spuesens